Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Mladá fronta (ČR) POTRAVINOVÁ ALERGIE A INTOLERANCE
POTRAVINOVÁ ALERGIE A INTOLERANCE
23.05.2016Potravinové alergie se objevují ve společnosti stále častěji, stojí za nimi nežádoucí imunologická odpověď na mnohé potravinové alergeny. Na jejím vzniku se podílí jednak genetické predispozice, ale také prostředí, výživa, styl života, tedy okolnosti ovlivňující epigenetickou stránku, tj. např. methylaci DNA, acetylaci histonů. Krom alergií se kniha zabývá i potravinovými intolerancemi, kterou jsou za alergie často zaměňovány, ale roli zde hrají neimunologické mechanismy. Úvodní část knihy se věnuje epidemiologii, patofyziologií reakcí, alergenům, příznakům, diagnostice, léčbě i prognóze. Druhá část knihy je zaměřena na nejčastější typy potravinových alergií rozdělených dle potravinových skupin. Samozřejmě je zde popsána i problematika zkřížených reakcí.
(Obálka: http://www.kniha.cz/potravinova-alergie-a-intolerance)
Bibliografické údaje:
Autor: | Martin Fuchs |
Vydavatel: | Mladá fronta |
Počet stran: | 448 |
ISBN: | 9788020437570 |
Odkaz na stránky: | http://www.kniha.cz/potravinova-alergie-a-intolerance/ |
Cena: | 520 Kč |