Medindex pro lékaře Knihy: Novinky McGraw Hill Pharmacotherapy Principles And Practice, Sixth Edition

Pharmacotherapy Principles And Practice, Sixth Edition

Pharmacotherapy Principles And Practice, Sixth Edition

02.03.2022

Kniha je pomocníkem v otázkách farmakologické medikace. Zaobírá se vytvořením medikačního plánu, jeho implementováním, monitorováním a vyhodnocením účinnosti terapie.
První kapitoly seznamují s farmakoterapií a následují kapitoly zaměřené na terapii specifických populací, tj. na dětské, geriatrické pacienty, osoby v paliativní a intenzivní péči, globální zdraví a cestovní medicínu. Další kapitoly jsou zaměřené na vybrané nemoci a pokrývají epidemiologii, etiologii, patofyziologii, symptomatologii, diagnostiku a nefarmakologickou a farmakologickou léčbu.
Šesté vydání je plně aktualizované a doplněné. Nově jsou v knize k nalezení texty o farmakoterapii v kritické péči, globálním zdraví a cestovní medicíně, systémovém lupusu, onemocněních nosu, úst a krku. Rozšířená je např. kapitola o cirkulačním šoku, s traumatem spojených úzkostných poruchách, nemocech ucha atd. Aktualizované jsou též citace literatury, a to u každé kapitoly. Text je doplněn tabulkami, grafy a algoritmy, popisem laboratorních testů a v online výukovém centru jsou připraveny testy, kterými je možné si úroveň načerpaných vědomostí ověřit.
Obálka:
https://www.mhprofessional.com/9781260460278-usa-pharmacotherapy-principles-and-practice-sixth-edition-group

Bibliografické údaje:

Autor: Marie A. Chisholm-Burns, Terry L. Schwinghammer et al.
Vydavatel: McGraw-Hill
Počet stran: 1792
ISBN: 9781260460278
Odkaz na stránky: https://www.mhprofessional.com/9781260460278-usa-pharmacotherapy-principles-and-practice-sixth-edition-group
Cena: $190.00