Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Wiley-Blackwell (US) THE GENETIC BASIS OF HAEMATOLOGICAL CANCERS

THE GENETIC BASIS OF HAEMATOLOGICAL CANCERS

THE GENETIC BASIS OF HAEMATOLOGICAL CANCERS

04.04.2016

Kniha je sepsána týmem expertů z celého světa, přináší informace o problematice genetických změn provázejícícch hematologické malignity. Upozorňuje na etiologii, typy genetických, ale také epigenetických změn, které se vyskytují v maligních buňkách. Přináší informace o již dlouhou dobu známých genetických odchylkách, chromozomálních aberacích, ale také o nejnovějších poznatcích. Takto kniha dokazuje, jak je důležité věnovat se genomickým studiím, novým technologiím a následně je aplikovat do praxe. Díky nim je možné určit subtypy malignit, a tím i lépe určit správný typ terapie.
Každá kapitola se věnuje jednotlivým typům krevních malignit a popisuje genetické abnormity, které se u ní nejčastěji vyskytují, možnosti léčby aj.
Najdeme tedy kapitolu týkající se myelodysplastického či meyloproliferativního syndromu, akutní myeloidní leukémie, akutní lymfoblastické leukémie (např. jsou zmíněny chromozomální aberace v genu BCP-ALL 224, hyperdiploidie, intrachromozomální amplifikace chromozomu 21 aj.). Jsou probrány i genetické odchylky vycházející ze zralých B lymfocytů, chronická myeloidní leukémie (je zde např. fúzní gen BCR-ABL1, léčba pomocí tyrosinkinázového inhibitoru…).
Kniha je též doplněna o obrazovou přílohu, kde jsou fotky FISH, microarray i vyšetření pomocí imunologických barvení.


(Obálka: http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-0470979380.html)

Bibliografické údaje:

Autor: Sabrina Tosi , Alistair G. Reid et al.
Vydavatel: Wiley-Blackwell
ISBN: 9780470979389
Odkaz na stránky: http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-0470979380.html
Cena: €154.80