Medindex pro lékaře Knihy: Novinky Grada (ČR) Žilní vstupy dlouhodobé a střednědobé

Žilní vstupy dlouhodobé a střednědobé

Žilní vstupy dlouhodobé a střednědobé

03.10.2016

Nakladatelství Grada připravilo celobarevnou publikaci, která se věnuje problematice žilních vstupů, obsahuje více než názorných 110 obrázků a tabulek.
Kniha je rozdělena do tří částí, kdy se první část zaměřuje hlavně na otázku historie žilních vstupů, poskytuje obecné informace o cévním systému a hemodynamice. Další kapitoly první části jsou pak věnovány problematice využití žilních vstupů pro podávání výživy či farmak. Popsána jsou samozřejmě možná rizika s tím spojená a prevence. Nechybí ani kapitoly týkající se materiálového zabezpečení, s popisem nejnovějších poznatků o využití ultrazvuku, skiaskopie a elektrokardiografie a v navigaci při zavádění vstupů. Podrobně se autoři věnují možnostem vstupů do žilního řečiště a alternativním přístupům.
Druhá část knihy se zaobírá střednědobými a dlouhodobými žilními vstupy. Seznámí nás např. s tunelizovanýcmi centrálními katetry, intravenózními porty, periferně zavedeními centrálními porta atd. Neopomíjí ani ošetřování žilních vstupů a přibližuje i požadavky na pracoviště, která tyto žilní vstupy zavádí.
Třetí část je založená na indikacích, využití např. v onkologii, v intenzivní péči…

(Obálka: http://www.grada.cz/zilni-vstupy_8759/kniha/katalog/)

Bibliografické údaje:

Autor: Charvát Jiří a kolektiv
Vydavatel: Grada
Počet stran: 184
ISBN: 9788024756219
Odkaz na stránky: http://www.grada.cz/zilni-vstupy_8759/kniha/katalog/
Cena: 390 Kč